Oldemarkt - Hasselt (41 km)

Gepubliceerd op 8 april 2019 om 21:59

's Morgens is het mooiste moment van de dag. Om zes uur opstaan en een half uur later op weg naar Hasselt. De etappe van vandaag is een hele mooie. Door de natuur vlakbij de Weerribben. 

Campings en bed and breakfasts galore. En op zo'n dag als vandaag ziet alles er mooi uit. Vlakbij St.Jansklooster is een pleisterplaats van Natuurmonumenten. Daar kun je met de boot over het meer naar Giethoorn. Ook zijn er voor de vroege vogels excursies om iets meer te leren van de natuur in dit deel van Overijssel. 

Terwijl mijn tent hangt te drogen, eet ik wat broodjes en praat wat met wat bezoekers. De zon schijnt en ik weet dat er nog heel wat moois op me wacht. Het Zwarte Water en het stuk van Genemuiden naar Hasselt. 

In Genemuiden bij de supermarkt (Boni) wat verse pasta gekocht. In Hasselt is bij de jachthaven een veldje waar je de tent kunt opzetten. Dus even gebeld om een uur of vijf. Om zeven uur aangekomen. Even gedouchet en gegeten. Tip voor de bezoeker: in het toilet is geen wc papier. 

Deze etappe vind ik een juweeltje. Er is openbaar vervoer maar ik weet niet of er een rechtstreekse verbinding is op dit traject. Maar dit is een aanrader. En hiermee is ook het Jabikspaad afgerond. Voor de stempeljagers: er is voor gezorgd dat er veel heel mooie stempels zijn te halen onderweg. 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.