Moeder wat is het ... (dag 81)

Gepubliceerd op 25 juni 2019 om 20:58

Niet al te vroeg weg vanwege latertje en bier de vorige avond. Maar om 0615 stond een heel lekker bakje cappucho voor me klaar met twee brioches ingepakt voor de tocht van vandaag. In Nederland wordt het warm vandaag en hier is het nieuwe normaal ook al een tijdje aan de gang. 

Het weer. Altijd interessant om het erover te hebben. Maar je kunt er niets aan doen. Klagen, jammeren, piepen of denken: gelukkig ijzelt het niet. Glas halfvol of halfleeg. Mijn glazen waren trouwens in no time leeg. Want wat kan een spezi toch goed smaken. 

Maar genoeg over het weer. Laten we het hebben over wat leukere onderwerpen. De oorlog en vrouwen. Vaak hoor ik dat met vrouwen aan de macht er geen oorlog zou zijn. Ik wil daar toch graag iets over zeggen. 

Sinds de invoering van het vrouwenkiesrecht zijn er twee nogal dodelijke wereldoorlogen geweest. En ik heb zo'n vermoeden dat met de vrouwen aan de macht de zaken er niet per sé beter worden. Misschien wel leuker. Dat defensieopdrachten af gaan hangen of de kleur van de tanks wel passen bij de kleur van de sokken van de infanteristen.

Of dat niet wordt gekeken hoeveel vijandige soldaten kunnen worden gedood door het materieel maar of er een korting op de wapens zit. Seksistisch? Ja. Maar niet zo als de zaterdagavond programmering bij de RAI. Want dat is walgelijk. Feminisme is nog niet doorgdrongen tot de burelen van de staatsomroep. 

Er zit echter wel iets in dat de wereld gaat veranderen met vrouwen aan de macht. Daarvoor hoef ik alleen maar naar moeders te kijken. Die durven meer. Staan meer open voor andere zaken en zijn over het algemeen intelligenter dan ze laten blijken. Volgens mij vooral om het zelfrespect van de man in stand te houden. Het wegcijferen zeg maar. Maar is dat slim?

De etappe van vandaag voerde me over een bergkam naar het dorpje Ferentillo alwaar ik in de tuin van mijn onderkomen van vanacht, Il Borgo zit te mijmeren over het vervolg van de reis. Ga ik voor een kortere route die me aan het begin van volgende week in Rome brengt? Of blijf ik de Fransiskaanse voetreis volgen? En wanneer krijgen we een vrouwelijke premier? Het één zullen we morgen wel zien. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.