Pandisti (dag 80)

Gepubliceerd op 24 juni 2019 om 23:45

Na een heerlijk nachtje slapen met een paar geweldadige dromen op weg naar Spoleto. De stad met de roltrappen om toeristen en inwoners van en naar de hogere delen van de stad te brengen. Maar ook de stad met een prachtige dom en de stad waar ik Ruud Verkerke en zijn vrouw Helga zou ontmoeten.

Ruud is samen met Pieter Quelle verantwoordelijk voor de nieuwste druk van de Franciskaanse voetreis. Een prettig boek met routebeschrijvingen, foto's van de omgeving en niet onbelangrijk een gps trail. Wat echter onbreekt in dat boek is een foto van een Fiat Panda. 

Want die rijden in dit deel van Italië dat het een lieve lust is. En dan niet de nieuwe maar de hele oude. Gewone. 4x4. De off road sisley. Met imperiaal. En zonder. Op de weg. In de tuin en zelfs in het bos. Ik heb zo'n vermoeden dat ze onverwoestbaar zijn en reserveonderdelen makkelijk verkrijgbaar. 

Altijd bestuurd door wat sjofele mannen terwijl de nieuwere variant voornamelijk worden bestuurd door wat oudere vrouwen (de pandistas). Een andere observering is dat de jonge succesvolle vrouw het liefst in een witte auto haar rondjes rijdt. Bij voorkeur in een Audi.

Totaal overbodige informatie natuurlijk maar het was vandaag een overgangsetappe. Door het dal van Bevagna naar Spoleto. Ik heb vandaag 31 kilometer gelopen en de avond met Ruud en Helga was meer dan zeer aangenaam. Dank jullie wel. (update: beterschap Ruud).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.