Schoonloo - Sleen (24km)

Hoe banaal kan het leven zijn? De laatste 12 kilometer sprintend om op tijd te komen bij de AH in Sleen (deze sluit namelijk om 1700 op zondagmiddag). Terwijl ik dit stukje typ, hyperventileren mijn voeten nog steeds. Terwijl deze etappe zo mooi begon op het terras van Hegeman in Schoonloo. Met een heerlijke bak koffie. 

Je bent vanaf het terras in no-time weer in de productiebossen. Niets mis mee. De vogels en de wandelaars zijn er blij mee. Het ruikt zo lekker in een bos. Altijd. In de zomer. In de herfst. In de lente..En je raadt het al: ook in de winter. Ik had al 18 km achter de rug (Rolde - Schoonloo) en het was nog maar 1100 uur. Lekker rustig aan was het devies van vanmiddag. 

Regelmatig pauzeren en omdat ik geen verbinding kon krijgen met de camping, belde ik mijn vrouw om dit voor mij te proberen. In één keer raak met het goede nummer en ik was blij dat er nog plek was op de camping. Ze vertelde me dat er ook een supermarkt (AH) was in Sleen. Sluitingstijd 1700 uur. Dat werd rennen.

Mijn eerste gedachte was dat ik het niet zou halen. Mijn tweede en derde gedachten gingen helemaal nergens over maar de vierde gedachte werd een blijvertje. Tuurlijk red je dat. Al moet je rennen. En daar kwam het eigenlijk ook op neer (ook volgens twee Belgische dames op de fiets 😀).

Maar de moraal van het verhaal: 'Wat nou loslaten. consumeren moet je. En snel'.

Camping

Pieterom te Sleen

Supermarkt

AH (zondag tot 1700 uur open)