Valfabricca (dag 77)

Gepubliceerd op 21 juni 2019 om 19:20

Na de relatieve rust van de afgelopen dagen besloten om alles uit de kast te halen en niets af te snijden of in te korten. Eerder het tegenovergestelde. Dus vanuit Gubbio naar Valfabrica gewandeld. Veertig kilometer door weer en weinig wind. Met Andrea, een gelouterde wandelaar met een iets trager tempo. Dus dat was wennen. En uiteindelijk ook vermoeiend. Maar leerzaam. 

De etappe zelf voerde langs een eremo met hele aardige gastvrouwen met heerlijke koffie en koud water. Door een bos waar we het slachtoffer van wolven zagen liggen (hoop ik). Want ik zie liever geen beren op de weg. 

Het grootste lichtpunt van de dag was Andrea. Discussie over alles waar betaald moest worden. Een Italiaanse Sneker. Ik wist niet dat ze bestonden. En wanneer ik bij het horen van brood als lunch, een rijkelijk stuk plat brood zie met ricotta en panchetta, ziet Andrea dat toch anders. 

Alleen brood bij de Agriturismo waar we vroegen om een lunch? Geen pasta? Dan lopen we verder. De echte pelgrim is dus niet zo blij met wat hij krijgt. Het verwachtingenmanagemt kan wat worden bijgsteld. Een tikje maar.

Vijftien kilometer en vier uur verder toen ik bijna in een staat van kannibalisme ging verkeren, was er de bar. Met een Napolitaanse uitbaatster. En luid gepraat en discussie.

Alle vermoeidheid was plotseling weg en ik werd een pelgrimsonderkomen binnen gesleept. En ik wist dat ik een medewandelaar voor de komende dagen had gevonden. Het kleine ongemak van de taalbarrière gaat leuk worden, denk ik. Het verschil in tempo lossen we ook wel op. Hoop ik. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.