Loopinator

De droom is nagejaagd. Rome is gehaald. Te voet. Alleen. Met de steun van het thuisfront. Mijn menselijkheid is bewezen en er is over belangrijke dingen nagedacht.

Conclusie: Volgens mij ben ik wel op de goede weg in het leven. Natuurlijk is er wel het nodige te verbeteren. Zo heb ik het met betekenisvolle blik in de verte kijken nog niet helemaal onder de knie. En ook is er ruimte voor verbetering om te pas en te onpas wijsheden uit te kramen. 

Dromen zijn gedroomd en nieuwe doelen gemaakt. Zoals een 24 uurs wandeling omdat ik benieuwd ben hoeveel kilometers  ik in een dag kan lopen. Doelen voor volgend jaar: het Pieterpad lopen met een nog te krijgen hond. Het jaar er na het South West Coast Path of the Pennine Way.

Om over vier jaar weer een hele lange tocht te maken.

Het blog gaat dus verder. Tot die tijd kun je alvast kijken naar het eerste deel van de reis op Youtube :

Deel 1 The Netherlands 

Deel 2 Germany (Isselburg - Bonn)

Deel 3 Germany (Rheinsteig, Rheinterassenweg, Nibelungensteig) 

Deel 4 Germany (Romantische Srraße, Via Claudia Augusta)

Deel 5 Austria (Via Claudia Augusta)

 

Het heilige moeten

Hitte is een keuze. Het is op het moment dat ik dit oppen vierendertig graden. Gelukkig waait het niet. Toch hou ik het op de Hermannsweg voor gezien. Het heilige moeten ontbreekt en dan voel je opeens wel de warmte. En dan blijkt dat de stem in mijn hoofd die naar huis wil, luider is dan die door wil. 

Lees meer »

Een teek. Een teken.

De tent stond vanmorgen ergens anders dan waar ik hem gisteren heb opgezet. Dat verklaarde denk ik ook het meerdere keren herplaatsen van de slaapmat. De ondergrind was behoorlijk scheef. 

Lees meer »

Zwakke enkeltjes

In de boekjes staat dat de eerste etappe van de Hermannsweg een lekkere inkomer is. Dwars door het Emsland. Zo vlak als een strijkijzer. En dat klopt. Tot Bevergern was het daarom ook niet heel erg spannend. 

Lees meer »

Rheine

Reizen is met de coronas toch wel vreemd. Ten eerste is het niet druk en de mensen die wel onderweg zijn, blijven ver bij elkaar uit de buurt.

Lees meer »

De dag ervoor

Gisteren besloot ik om morgen te beginnen. Het mooie daarvan is dat ik me nog een dag kan verheugen op  deze tocht. En intussen kan ik nog even wat nieuw merino ondergoed scoren, de accu's opladen en de rugzak schoonmaken en inpakken. 

Lees meer »

Ik ga naar Rome

Hoera. De kogel is door de kerk. Vanaf april 2019 ga ik via Nederland, Duitsland, Oostenrijk en naruurlijk Italië om uiteindelijk in Rome te belanden. Te voet. En wat heb ik daar zin in. En wat zie ik er tegen op. De echte voorbereiding gaat beginnen ....

Lees meer »

Rondje Wirdum

Ik baal als een stekker. Met mijn knie gaat het goed maar mijn enkel blijft pijn doen. En de rest van de voet ook. Dus om de dag nog steeds kleine rondjes lopen. Wel een mooi moment om de nieuwe schoenen in te lopen.

Lees meer »

Rondje Goutum

De eerste stappen zijn gezet na het voortijdig moeten stoppen met het Pieterpad. Knie goed getaped en afscheid genomen van mijn Merrel MOAB Ventilators en de hoge Meindl's maar weer aangetrokken. Wat een verschil in gewicht!!

Lees meer »

Zelhem - Gaanderen

De tocht zit erop. Mijn knie wil niet meer. Door mijn enkel gegaan en direct daarna wat gekraak en gekke geluiden in de knie. Dit geluid kwam me bekend voor omdat ik wel eens kippenpootjes van hun dij losmaak (de kip is dan inmiddels al dood natuurlijk).

Lees meer »

Vorden - Zelhem

Weet je wat? Ik doe vandaag gewoon nog een etappe. Dan komt het totaal van deze dag ongeveer op 50 kilometer uit. Voor mij een record. Het is heerlijk weer en ik wil wel eens weten wat dit doet met mijn lichaam. 

Lees meer »

Laren - Vorden

Na het heerlijke gebak bij Stegeman ging ik op weg naar Vorden. Het was een graadje of twintig en mijn shirt begon te stinken. Katoen is langer nat na het wassen dan dit shirt maar een halve dag in je eigen dampen te lopen, is ook niet je van het. Dat zijn dan toch maar die dingen die je leert.

Lees meer »

Holten - Laren

Het Losse Hoes is een aanrader. Maar Holten zelf heb ik alleen gezien om een uur of 6 's morgens. Ik heb dus niet echt een beeld gekregen van dit dorp. Ik weet echter wel dat de omgeving heel mooi is als je van bomen houdt.

Lees meer »

Hellendoorn - Holten

Na de enervererende vorige etappe was het vandaag ook nog het plan om naar Holten (en misschien nog wel verder) te wandelen. Voor vandaag werd er echter onweer en (zware) regenval verwacht. En dan begint de twijfel toe te slaan. Camping? Of toch een Bed and Breakfast?

Lees meer »

Ommen - Hellendoorn

Wat kun je zeggen van deze etappe? Superlatieven schieten te kort. 's Morgens al vroeg op de Achlemerberg. Waanzinnig uitzicht met mistflarden over de hei. Jeneverbesstruiken. The works. Sprookjesachtig en eng.

Lees meer »

Hardenberg - Ommen (Nieuwe Brug)

Na het Veendam van Drenthe (Coevorden) was het vandaag voor de tweede etappe de beurt aan Hardenberg en Ommen (en verder). Ik kan heel kort zijn. Wat is Nederland mooi. Wat een topetappe van het Pieterpad. Dat ik wat verdwaalde op de Besthemer berg lag waarschijnlijk aan mijn vermoeidheid.

Lees meer »

Coevorden - Hardenberg

Dat er geen slag om Coevorden is geweest in de recente geschiedenis kan ik begrijpen. Ik vind het een vieze stad. Waar je ook kijkt: hondepoep. De aanloop naar Coevorden toe is niet inspirerend (tenzij je 30 jaar in een kelder hebt gewoond) maar toch zijn de mensen erg vriendelijk en behulpzaam. Van poepzakjes hebben ze echter nog nooit gehoord. 

Lees meer »

Sleen - Coevorden

's Morgens al vroeg op pad. Want ondanks de hittegolf die ons land teistert, had ik het vannacht weer koud. Want met t-shirt, overhemd en lakenzak lag ik nog steeds te rillen. Werd ik ziek of had ik gewoon een slaapzak mee moeten nemen?

Lees meer »