Ommen - Hellendoorn

Gepubliceerd op 9 augustus 2018 om 10:36

Wat kun je zeggen van deze etappe? Superlatieven schieten te kort. 's Morgens al vroeg op de Achlemerberg. Waanzinnig uitzicht met mistflarden over de hei. Jeneverbesstruiken. The works. Sprookjesachtig en eng.

Want opeens was daar het kanaalvolk. Toen ik dat zag ging mijn fantasie met me op de loop. Onderwatermensen die vanonder de lelies wandelaars lokten met betoverend gezang. Maar gelukkig hoorde ik alleen een schorre haan en de stem van een in een huis wonend lid van de kanaalvolkstam: of ik mijn flessen ook even wilde vullen?

Ik ben nu een weekje onderweg. En wat me opvalt dat ik weinig dieren zie (of hoor) behalve vogels. Veel merels. Best veel roofvogels. En een wezel.Maar niets groters. Geen ree. Geen hert. En zeker geen beren op de weg naar Hellendoorn.

Hoe ik het me voorstelde was dat ik temidden van reeën en konijntjes door het land zou wandelen en huppelen. Vlinders en bijen die me vergezelden van het Noorden naar het Zuiden. Maar niets van dit alles. Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen.

Hellendoorn ken ik alleen van het Avonturenpark. En nu ken ik ook de Albert Heijn alwaar ik aardbeien, bananen en Skyr (van Arla) heb ingeslagen voor het volgende deel van deze dag. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.