Loopinator

De droom is nagejaagd. Rome is gehaald. Te voet. Alleen. Met de steun van het thuisfront. Mijn menselijkheid is bewezen en er is over belangrijke dingen nagedacht.

Conclusie: Volgens mij ben ik wel op de goede weg in het leven. Natuurlijk is er wel het nodige te verbeteren. Zo heb ik het met betekenisvolle blik in de verte kijken nog niet helemaal onder de knie. En ook is er ruimte voor verbetering om te pas en te onpas wijsheden uit te kramen. 

Dromen zijn gedroomd en nieuwe doelen gemaakt. Zoals een 24 uurs wandeling omdat ik benieuwd ben hoeveel kilometers  ik in een dag kan lopen. Doelen voor volgend jaar: het Pieterpad lopen met een nog te krijgen hond. Het jaar er na het South West Coast Path of the Pennine Way.

Om over vier jaar weer een hele lange tocht te maken.

Het blog gaat dus verder. Tot die tijd kun je alvast kijken naar het eerste deel van de reis op Youtube :

Deel 1 The Netherlands 

Deel 2 Germany (Isselburg - Bonn)

Deel 3 Germany (Rheinsteig, Rheinterassenweg, Nibelungensteig) 

Deel 4 Germany (Romantische Srraße, Via Claudia Augusta)

Deel 5 Austria (Via Claudia Augusta)

 

Het heilige moeten

Hitte is een keuze. Het is op het moment dat ik dit oppen vierendertig graden. Gelukkig waait het niet. Toch hou ik het op de Hermannsweg voor gezien. Het heilige moeten ontbreekt en dan voel je opeens wel de warmte. En dan blijkt dat de stem in mijn hoofd die naar huis wil, luider is dan die door wil. 

Lees meer »

Een teek. Een teken.

De tent stond vanmorgen ergens anders dan waar ik hem gisteren heb opgezet. Dat verklaarde denk ik ook het meerdere keren herplaatsen van de slaapmat. De ondergrind was behoorlijk scheef. 

Lees meer »

Zwakke enkeltjes

In de boekjes staat dat de eerste etappe van de Hermannsweg een lekkere inkomer is. Dwars door het Emsland. Zo vlak als een strijkijzer. En dat klopt. Tot Bevergern was het daarom ook niet heel erg spannend. 

Lees meer »

Rheine

Reizen is met de coronas toch wel vreemd. Ten eerste is het niet druk en de mensen die wel onderweg zijn, blijven ver bij elkaar uit de buurt.

Lees meer »

De dag ervoor

Gisteren besloot ik om morgen te beginnen. Het mooie daarvan is dat ik me nog een dag kan verheugen op  deze tocht. En intussen kan ik nog even wat nieuw merino ondergoed scoren, de accu's opladen en de rugzak schoonmaken en inpakken. 

Lees meer »

Deutschland (dag 8)

Duitsland is al weken in rep en roer. De nieuwe videoclip van het nummer Deutschland (Rammstein) laat beelden zien van onder meer een concentratiekamp. Kan dit wel? Het onderwerp ligt zeer gevoelig. Niet alleen in Duitsland. Dat spreekt voor zich.

Lees meer »

Aan het elastiek (dag 7)

Wat is Nederland toch mooi. Wat een afwisselende landschappen. Geweldig om hier door heen te mogen lopen. Ook wordt er veel aan natuurbehoud gedaan. Van de vele hectaren plasdras, arme gronden voor de pinksterbloemen en uiterwaarden met de vele vogels. Dat is genieten. Zeker omdat ik zo langzaam loop. Het voelt namelijk alsof ik vast zit aan een elastiek die op rek komt.

Lees meer »

Kerkepad (dag 6)

Vandaag heb ik gewerkt. Hard gewerkt. Oerendhard gewerkt. Morgen ga ik weer als 'Bertus op sien Norton en Tinus op sien BSA' . Maar nu eens een kerkelijk intermezzo van een aantal kerken die op mijn pad verschenen (plus de kerk van Swichum).

Lees meer »

Pyjamadag (dag 5)

Nu was elke dag al leuk maar deze was tot nu toe het leukst. Twee keer met het pontje en een fantastisch loopje over de dijk van de IJssel. Hard gelachen om de spreuk van de dag (zie foto hieronder) en leuke mensen onderweg. En ook hier is het vergeven van de ooievaars, ganzen en lachgasflesjes. 

Lees meer »

Stickerhoofdstad (dag 4)

Wat doe je als er niets te doen is in de stad en van je ouders mag je geen spuitbussen kopen? Dan ga je stickers ontwerpen en achter op verkeersborden plakken. Het ontwerp is echter Kunst.

Lees meer »

Shaun het paard (dag 3)

Oldemarkt 6 uur. Opstaan, eten en alles inpakken. De wereld is beloftevol. De vogels zingen, de kippen scharrelen en ik word op de foto gezet door een kabouter. 

Lees meer »

Vertrouwen (dag 2)

Het was vandaag spannend in Wolvega. Schijnbaar houden ze daar niet van Friese hoofdstedelingen. Omdat ik rondloop met een t-shirt waarop met koeien van letters King Kong Records Leeuwarden zijn geprint, was ik genoodzaakt me achter bomen en struiken te verbergen wanneer er een Wolvegaaster in de verte verscheen. 

Lees meer »

Brak (dag 1)

Het is een mooie dag om een lammetje te zijn. Vandaag is de wereld mooi. Vers gras. De zon schijnt en er is melk in overvloed. Uiteindelijk belanden ze op ons bord. Lekker rosé. Maar dat mag nu de pret niet drukken.

Lees meer »

De laatste dagen

Mijn smoking buddy (ik rook sigaren en het konijn zit dan altijd naast me) is het er niet mee eens. Ik durfde hem de laatste maanden het nieuws niet te vertellen dat ik honderd dagen niet aanwezig ben. 

Lees meer »

Laatste loodjes

Wat mijn geest betreft, kunnen we. Wat mijn lichaam betreft nog niet. Wat kleine en wat grotere pijntjes. Misschien had ik niet nog een keer een ander paar schoenen moeten proberen. Typisch gevalletje ESDB (eigen schuld dikke bult). 

Lees meer »

Welkom

Wanneer ik dit soort teksten tegenkom, word ik vrolijk. Het is niet vriendelijk. Je voelt je niet welkom. Maar we weten allemaal dat de meeste hondenbezitters nu eenmaal weinig zin hebben om met hun bezakte handen in en om de poep te graaien. Met als gevolg dat het onder je schoen beland. Of dat het in koeien terecht komt. En die worden dan weer ziek. 

Lees meer »