Vertrouwen (dag 2)

Gepubliceerd op 7 april 2019 om 20:20

Het was vandaag spannend in Wolvega. Schijnbaar houden ze daar niet van Friese hoofdstedelingen. Omdat ik rondloop met een t-shirt waarop met koeien van letters King Kong Records Leeuwarden zijn geprint, was ik genoodzaakt me achter bomen en struiken te verbergen wanneer er een Wolvegaaster in de verte verscheen. 

Voor de rest ging alles van een leien dakje. Supermarkt op zondag open, ijssalon met heerlijk ijs, zonnetje op mijn bolletje. Wat wil je nog meer? Nou .... Vertrouwen. Op één van de foto's hieronder staat een koelkast met een briefje wat is te kenmerken als gereformeerde vriendelijkheid.

Je kunt een drankje pakken maar als je niet betaalt, komt je foto op Facebook te staan. Dat heeft niets met vriendelijkheid te maken maar meer om iemand te kunnen betrappen en dan te kakken zetten. Hoe vaak wordt het geld geteld? Hoe vaak controleren ze de videobeelden? Waarom vier uitroeptekens gebruiken?

Nee, dan oogt een pop in de tuin omdat je veertig bent geworden een stuk sympathieker. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Hahahahaha. 

Dan heb ik toch liever die Wolvegaaster bejaarden die midden in de nacht uit baldadigheid stickers plakken tegen de gevestigde orde. Waarom denk ik dat bejaarden Fuck 058 stickers plakken en niet de jeugd?

Omdat de stickers best wel hoog waren aangebracht. Ongeveer op de hoogte van een rollator met een kromme ouderling er bovenop. Ik kijk Sherlock dus ik zie nu dit soort verbanden. 

Heerenveen - Oldemarkt

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.