Aan het elastiek (dag 7)

Gepubliceerd op 12 april 2019 om 21:39

Wat is Nederland toch mooi. Wat een afwisselende landschappen. Geweldig om hier door heen te mogen lopen. Ook wordt er veel aan natuurbehoud gedaan. Van de vele hectaren plasdras, arme gronden voor de pinksterbloemen en uiterwaarden met de vele vogels. Dat is genieten. Zeker omdat ik zo langzaam loop. Het voelt namelijk alsof ik vast zit aan een elastiek die op rek komt.

De eerste dagen was alles leuk. De omgeving, de ruimte, het alleen zijn. Maar vanmorgen was dit opeens anders. Misschien doordat ik twee nachten thuis heb geslapen. Of omdat het besef komt dat het nu echt gaat gebeuren. 

Het lopen voelde vandaag dus alsof er een elastiek aan mijn rugzak zat. Maar de etappe was erg mooi. Vooral het stuk tussen Deventer en Zutphen. Geen wonder dat dit is opgenomen in de Hanzeroute en als NS dagwandeling beschikbaar is. Er zijn zelfs 'waakhonden' die graag met je spelen.

En ook Zutphen is een toppertje. Met een heel goed restaurant (Vaticano) en natuurlijk Talamini (ijs). 

Nu zit ik in B&B Amare in Vorden (update: heerlijk geslapen, ontbijt heerlijk, aanrader) mijn zonden aan het overdenken. Morgen naar Ulft en over een half uur gaan mijn luikjes dicht. Met een volle maag. Daar zit gelukkig geen stuk elastiek om heen.

Deventer - Vorden

Spreuk van de dag

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap
5 jaar geleden

Ik zie al die plaatsnaam borden en denk aan wethouder Tjolk Hekking 😆