Deutschland (dag 8)

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 21:08

Duitsland is al weken in rep en roer. De nieuwe videoclip van het nummer Deutschland (Rammstein) laat beelden zien van onder meer een concentratiekamp. Kan dit wel? Het onderwerp ligt zeer gevoelig. Niet alleen in Duitsland. Dat spreekt voor zich.

Of zoals Rammstein het zelf verwoord in de tekst. ' Ich will dich lieben und verdammen'. En zo is het voor velen. Ik hou van de Duitse gastvrijheid. Ik heb liever Duitse buren op vakantie dan Hollanders.

Maar de geschiedenis blijft hoe dan ook in de weg zitten. Ik ben benieuwd hoe ik de komende weken ga beleven. Ben ik meer een 4 mei of juist een 5 mei type mens? Maar goed zoals jullie al vermoeden, ben ik in Duitsland aangekomen. Het land van Bier, Bratwurst en nasynchronisatie. 

Maar vanmorgen was ik nog in Vorden. En de eerste ontmoeting was met twee Belgische bikkels. De jongste van het stel heeft in 2015 de Appalachian Trail (AT) gelopen. De oudste, de moeder, loopt sneller dan mijn vader en broer. Superfit en supersnel het Pieterpad lopen.

Maar als je de AT loopt en dat vergelijkt met mijn tocht of bijvoorbeeld de tocht naar Santiago dan is dat ongeveer een Bugatti vergelijken met een Dacia. Als je die wandeltocht in Amerika hebt gelopen dan ben je een echte Baas!

Ik vond dit gesprek het hoogtepunt tot nu toe. Het gaat jullie goed.

Vandaag zat ik zelf voor het eerst in een lekker ritme. En zit ik nu al op een hotelkamer in Deutschland te luisteren naar Rammsteins' Deutschland.

Vorden - Isselburg

 

Spreuk van de dag

Reactie plaatsen

Reacties

Carine
5 jaar geleden

Wow, Rise, 46 km! Veel plezier in het mooie Duitsland. Binnenkort al bij Bonn en Bad Godesberg, vermoed ik...