Pyjamadag (dag 5)

Gepubliceerd op 10 april 2019 om 21:13

Nu was elke dag al leuk maar deze was tot nu toe het leukst. Twee keer met het pontje en een fantastisch loopje over de dijk van de IJssel. Hard gelachen om de spreuk van de dag (zie foto hieronder) en leuke mensen onderweg. En ook hier is het vergeven van de ooievaars, ganzen en lachgasflesjes. 

Afgelopen nacht was het koud. Maar met een lange wollen onderbroek, een regenbroek, twee wollen shirts, een muts en sokken was het best te doen onder mijn quilt.

Het ijs (een heel klein beetje maar ik wil mijn lijden wat uitvergroten) zat op de tent en mijn vingers waren echt koud bij het afbreken en inpakken van de spullen. Blij dat ik op de camping stond omdat ik in het sanitair gebouw kon eten en opwarmen.

Het was één graad toen ik vertrok om kwart over zeven. Dus leek het me geschikt om er een pyjamadag van te maken. Dus met lange onderbroek, twee wollen shirts, een regenbroek, jas en muts het pittoreske Den Nul uit op weg naar de pont van Olst. Vrolijke veermannen. En opeens was ik hier wat zonet nog daar was. Het leven is complex.

De IJssel aan mijn linkerkant en de dijkhuisjes, struisvogels, alpaca's en hazen aan de rechterkant. Mijmerend over de belangrijke zaken van het leven: waarom is het nog steeds een trend om een Z te gebruiken in plaats van een S? 

Vandaag kwam ik weer twee van die uitzpattingen tegen. Een B&B waar ik duz geen reclame over wil maken en een brazzerie Kriebelz. Daar krijg ik jeuk van. Nog een voorbeeld is de Happinez met hun zlogan duurzaam, eerlijk en uniek.

Alzjeblieft. Een magazine verkopen aan (vooral) vrouwen die allez willen zijn en daar geztrezd over raken ... . Weez toch eenz tevreden met wat je hebt in plaatz van ietz te zoeken wat je zeker niet gaat vinden in zo'n ongelooflijk truttig blad. Volgenz mij juizt het tegenovergeztelde. (disclaimer: verwar deze mening niet met uw persoonlijke situatie of leesbeleving)

Net zoals dit blog. Nergens staat dat ik 's avonds moe ben, mijn benen en billen preventief insmeer met Sudocreme, ik overdag tot mijn knieën door het zweet waad. Of dat ik last van blaren heb of stink zoals wandelaars nog nooit gestonken hebben.

Dus je zou zo maar kunnen denken dat alles makkelijk gaat. Dat mijn leven het ultieme is (dat is natuurlijk ook zo) en dat jij dit ook wilt doen om geluk te vinden. Dan zou ik persoonlijk eerst de Happinez aanschaffen. Of een paar lachgaspatronen. 

Persoonlijk aandachtspunt #1: blijven werken aan innerlijke rust (je bent nog niet helemaal zen)

Persoonlijk aandachtspunt #2: niet schuimbekken in het openbaar (lijkt raar en je bent nog steeds niet helemaal zen)

Zo nu eerst een paar dagen hard werken in Leeuwarden zodat ik geen tablet meer in mijn rugzak hoef mee te torsen en dan gaan we weer verder vanuit Deventer. 

Den Nul - Deventer.

Spreuk van de dag

Plaatsnaambordjes en mijn huis voor de komende maanden

Reactie plaatsen

Reacties

Annemiek
5 jaar geleden

Hoi Rinse, wat weer een leuk verhaal.
Waar ben je mooie spreuk tegen gekomen? Sallands is mijn vaderstaal🙂