Shaun het paard (dag 3)

Gepubliceerd op 9 april 2019 om 10:06

Oldemarkt 6 uur. Opstaan, eten en alles inpakken. De wereld is beloftevol. De vogels zingen, de kippen scharrelen en ik word op de foto gezet door een kabouter. 

Ging het gisteren voornamelijk over asfalt, vandaag weer. Dat is wel het jammere van het Jabikspaad. Ik zou deze pelgrimsweg nog geweldiger vinden als er een graspad door weilanden of een grintweg zou zijn.

Vlak voor Genemuiden kun je over de dijk lopen. Maar zo vroeg in het seizoen is er nog niet gemaaid dus zie je de oneffenheden niet zo goed. Vanaf juni is dit stukken beter. De beloning is de overvaart met het pontje van Genemuiden.

Ook daar weer gesproken met iemand. Wat is iedereen toch vriendelijk onderweg. Al merk ik wel een verschil. Friezen lachen wat meer dan Drenten en (tot nu toe) Overijsselenaren.

Onderweg kwam ik Shaun het paard tegen (zie één van de foto's). Net wat mooier en slimmer dan de kudde, er is wat afstand tussen hen. En je weet nooit zeker of hij er echt bij hoort.

Maar alles beter dan een fotograferende tuinkabouter. Vanuit zijn positie zou ik niet gek opkijken dat hij de upskirt Laaf is. Kabouters zijn een naar volkje. 

Oldemarkt - Hasselt

Reactie plaatsen

Reacties

Carine
5 jaar geleden

Alweer je vierde dag op weg. Vermakelijke verslagen met tot de verbeelding sprekende foto's! Ik leef - hier relaxed achter mijn bureau - met je mee :-). En ben benieuwd hoe het na vier dagen met je gaat? Lichamelijk, maar ook wat je gedachten betreft. En Hasselt klinkt al best heel ver - te voet... Zet 'm op!