Brak (dag 1)

Gepubliceerd op 6 april 2019 om 21:33

Het is een mooie dag om een lammetje te zijn. Vandaag is de wereld mooi. Vers gras. De zon schijnt en er is melk in overvloed. Uiteindelijk belanden ze op ons bord. Lekker rosé. Maar dat mag nu de pret niet drukken.

Vandaag is ook de dag dat ik ben begonnen aan mijn reis. En elke reis begint met de eerste stap. En die ging wat moeilijk vandaag wegens brakke gevoelens naar de gebruiker toe. 

Gisteren iets te diep in het glas gekeken bij mijn afscheidsfeestje. De koffie werd overgeslagen en het bier, de wijn, de jenever en de whiskey vloeiden rijkelijk. Maar het heeft een prijs. Een zeer korte nacht en brak. Hoofdpijn van olympische proporties en een wee gevoel. 

Dus de eerste stop vanmorgen was de McDonalds in Goutum voor een sterke bak koffie. Ik had er toen een kilometer op zitten. Gelukkig ging het daarna steeds beter en kwam het zonnetje er al snel bij. Een topdag over bekende paden.

En aansluitend gegeten bij mijn vader. En afscheid genomen. Ook al is het maar drie maanden en kan ik binnen een dag terug zijn bij noodgevallen toch voelt het raar. Maar de plicht roept en morgen ga ik weer verder op het Jabikspaad richting het zuiden. In ieder geval minder brak en steeds dichter bij Rome.

De kaarten met goede wensen zitten nu in mijn rugzak en die ga ik de komende tijd eens op mijn gemak lezen. Ik wil bij deze iedereen heel hartelijk bedanken. Ik waardeer dit enorm. 

Goutum - Heerenveen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.