Loopinator

De droom is nagejaagd. Rome is gehaald. Te voet. Alleen. Met de steun van het thuisfront. Mijn menselijkheid is bewezen en er is over belangrijke dingen nagedacht.

Conclusie: Volgens mij ben ik wel op de goede weg in het leven. Natuurlijk is er wel het nodige te verbeteren. Zo heb ik het met betekenisvolle blik in de verte kijken nog niet helemaal onder de knie. En ook is er ruimte voor verbetering om te pas en te onpas wijsheden uit te kramen. 

Dromen zijn gedroomd en nieuwe doelen gemaakt. Zoals een 24 uurs wandeling omdat ik benieuwd ben hoeveel kilometers  ik in een dag kan lopen. Doelen voor volgend jaar: het Pieterpad lopen met een nog te krijgen hond. Het jaar er na het South West Coast Path of the Pennine Way.

Om over vier jaar weer een hele lange tocht te maken.

Het blog gaat dus verder. Tot die tijd kun je alvast kijken naar het eerste deel van de reis op Youtube :

Deel 1 The Netherlands 

Deel 2 Germany (Isselburg - Bonn)

Deel 3 Germany (Rheinsteig, Rheinterassenweg, Nibelungensteig) 

Deel 4 Germany (Romantische Srraße, Via Claudia Augusta)

Deel 5 Austria (Via Claudia Augusta)

 

Het heilige moeten

Hitte is een keuze. Het is op het moment dat ik dit oppen vierendertig graden. Gelukkig waait het niet. Toch hou ik het op de Hermannsweg voor gezien. Het heilige moeten ontbreekt en dan voel je opeens wel de warmte. En dan blijkt dat de stem in mijn hoofd die naar huis wil, luider is dan die door wil. 

Lees meer »

Een teek. Een teken.

De tent stond vanmorgen ergens anders dan waar ik hem gisteren heb opgezet. Dat verklaarde denk ik ook het meerdere keren herplaatsen van de slaapmat. De ondergrind was behoorlijk scheef. 

Lees meer »

Zwakke enkeltjes

In de boekjes staat dat de eerste etappe van de Hermannsweg een lekkere inkomer is. Dwars door het Emsland. Zo vlak als een strijkijzer. En dat klopt. Tot Bevergern was het daarom ook niet heel erg spannend. 

Lees meer »

Rheine

Reizen is met de coronas toch wel vreemd. Ten eerste is het niet druk en de mensen die wel onderweg zijn, blijven ver bij elkaar uit de buurt.

Lees meer »

De dag ervoor

Gisteren besloot ik om morgen te beginnen. Het mooie daarvan is dat ik me nog een dag kan verheugen op  deze tocht. En intussen kan ik nog even wat nieuw merino ondergoed scoren, de accu's opladen en de rugzak schoonmaken en inpakken. 

Lees meer »

Rolde - Schoonloo

Vroeg op om vandaag door te lopen naar Sleen. Maar eerst naar Schoonloo. Onderweg een ontbijt voor kampioenen naar binnengewerkt. Het afval de resterende 12 kilometer meegezeuld. Het enige minpuntje van de dag. De bossen zijn glorieus. Je reinste opemhaardporno. 

Lees meer »

Zuidlaren - Rolde

Ja wat zullen we zeggen. Ik dacht dat ik alles wel had meegemaakt. Maar opeens doemt daar vanuit het niets op: De Sahel van Rolde. Balloo's deathvalley. Veendam op een zaterdagavond. Echt. Ja. Echt! Gruwelijk zandtrappen na 30 kilometer wandelen. En waarom ik in godsnaam de schaapskooi van Balloo wilde zien..... .

Lees meer »

Groningen - Zuidlaren

Al vroeg in de trein naar Groningen voor de etappe naar Zuidlaren en van daaruit naar Rolde. En ik heb vandaag wat geleerd. Je kunt 21 kilometer denken aan je rechtervoet.

Lees meer »

Winsum - Pieterburen

Wat is het Hogelaand toch mooi. Dit is het landschap waar ik van hou. Uitgestrekt met fantastische luchten. De Waddenzee is dichtbij. Dit land zet je aan tot diepe gedachten. Maar vandaag niet. Niet voor mij. Ik vond het net ietsje te warm.

Lees meer »

Groningen - Winsum

Vandaag doe ik twee etappes met als einddoel Pieterburen. Gestart in Groningen omdat dit beter uitkomt met het weer. Dus via het Peerd, via de museumbrug, Stad in. Via het Noorderplantsoen, de Moesstraat, stukje Eikenlaan, langs het Zernike complex op weg naar Winsum.

Lees meer »

Alkaylar - Turgutreis - Alkaylar

Terwijl de mussen van het dak vallen in Nederland probeer ik vandaag in een iets minder warm Turkije een stukje te wandelen als voorbereiding op het Pieterpad. De voetzooltjes worden anders te zacht door het zee- en zwembadwater, niet waar?

Lees meer »