Groningen - Winsum

Gepubliceerd op 3 augustus 2018 om 21:19

Vandaag doe ik twee etappes met als einddoel Pieterburen. Gestart in Groningen omdat dit beter uitkomt met het weer. Dus via het Peerd, via de museumbrug, Stad in. Via het Noorderplantsoen, de Moesstraat, stukje Eikenlaan, langs het Zernike complex op weg naar Winsum.

En na 8 kilometer was ik met mijn hoedje al kwijt. Gegeven aan Tamara die met Max het Pieterpad loopt. En haar hoofddeksel was kwijt geraakt. Ik had m toch niet echt nodig en het was een hoedje die haar beter stond. Misschien kom ik hen de komende week nog wel tegen. 

Op de een of andere manier voel ik me altijd thuis als ik in Groningen ben. De landschappen, de vriendelijkheid, de humor. Behalve in Veendam. Want dat is toch een soort Den Helder. Maar dan zonder boten. 

Op naar Garnwerd waar ik de heerlijke dranken zou bestellen bij Hammingh. Want het was al warm. In Garnwerd kun je ook iets te drinken krijgen bij Garnwerd aan Zee (weten zij iets meer over waar de dijk gaat doorbreken?). Onderweg al meer Pieterpadders tegengekomen. Onder meer uit Barneveld (wat is het hier mooi), uit Breda (wat is het hier toch mooi) en uit Veendam (het lijkt hier niet op Den Helder).

Toen ik bij Hammingh naar binnenliep, was het of ik terug ging in de tijd. De vloertegels met kubusmotief kwamen me weer zo bekend voor. En ik zat gewoon als tienjarige weer in een roeiboot met Egbert (kleinzoon van de oude Hammingh) op een dag dat de wind zo hard was dat we niet terug konden roeien. Mijn eerste paniekgevoel in mijn leven. En de vloer heeft me onbewust zo geïntrigeerd dat ik nog steeds dit motief teken tijdens vergaderingen. 

Daarna was het nog een klein stukje naar Winsum waar ik de Albert Heijn heb ontdaan van een halve liter Arla melk. Goddelijk. 

PS: als je je huis Viking (foto' s via het menu te benaderen) noemt, weet je dat plunderingen niet ver weg zijn. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.