Goutum - Burgum - Goutum (39km)

Gepubliceerd op 19 juli 2018 om 22:35

Goutum - Burgum - Goutum (39km)

Je hebt zo van die dagen dat je vroeg wakker bent en bij jezelf denkt: 'Godsamme. Ik had graag een paar uur langer geslapen'. Maar helaas. Dan maar een stukje lopen. Een rondje zodat ik niet met de trein of bus terug hoef. Dus ontbijten, schoenen aan, flessen gevuld en op pad. De datum: 19 juli 2018 en het is warm.

Via het Escher aquaduct langs het Van Harinxma kanaal richting industrieterrein De Hemrik. En opeens sta je midden in de weilanden. Via knooppunt 51 naar knooppunt 59 gelopen. Langs de keramiektuin door de weilanden en over de dijk (Monnikenweg) naar Suawoude. Daar met de eerste volledig door zonne-energie aangedreven pont naar de overkant (Garijp) gebracht.

Weer langs de weilanden naar Burgum om een bakje koffie te doen bij mijn schoonouders (met een bonte specht in de tuin). In Burgum zijn ook mensen die de hortensias met parasols beschermen tegen de zon.

Daarna via de Zomerweg langs Hardegarijp en Tytsjerk weer naar Leeuwarden. Geen wandelaar gezien maar wel een paar fietsers en veel koeien en Friese paarden. Leuke wandeling. Aanrader maar wel 98% verharde wegen.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinse van Gans
5 jaar geleden

test