Loopinator

De droom is nagejaagd. Rome is gehaald. Te voet. Alleen. Met de steun van het thuisfront. Mijn menselijkheid is bewezen en er is over belangrijke dingen nagedacht.

Conclusie: Volgens mij ben ik wel op de goede weg in het leven. Natuurlijk is er wel het nodige te verbeteren. Zo heb ik het met betekenisvolle blik in de verte kijken nog niet helemaal onder de knie. En ook is er ruimte voor verbetering om te pas en te onpas wijsheden uit te kramen. 

Dromen zijn gedroomd en nieuwe doelen gemaakt. Zoals een 24 uurs wandeling omdat ik benieuwd ben hoeveel kilometers  ik in een dag kan lopen. Doelen voor volgend jaar: het Pieterpad lopen met een nog te krijgen hond. Het jaar er na het South West Coast Path of the Pennine Way.

Om over vier jaar weer een hele lange tocht te maken.

Het blog gaat dus verder. Tot die tijd kun je alvast kijken naar het eerste deel van de reis op Youtube :

Deel 1 The Netherlands 

Deel 2 Germany (Isselburg - Bonn)

Deel 3 Germany (Rheinsteig, Rheinterassenweg, Nibelungensteig) 

Deel 4 Germany (Romantische Srraße, Via Claudia Augusta)

Deel 5 Austria (Via Claudia Augusta)

 

Het heilige moeten

Hitte is een keuze. Het is op het moment dat ik dit oppen vierendertig graden. Gelukkig waait het niet. Toch hou ik het op de Hermannsweg voor gezien. Het heilige moeten ontbreekt en dan voel je opeens wel de warmte. En dan blijkt dat de stem in mijn hoofd die naar huis wil, luider is dan die door wil. 

Lees meer »

Een teek. Een teken.

De tent stond vanmorgen ergens anders dan waar ik hem gisteren heb opgezet. Dat verklaarde denk ik ook het meerdere keren herplaatsen van de slaapmat. De ondergrind was behoorlijk scheef. 

Lees meer »

Zwakke enkeltjes

In de boekjes staat dat de eerste etappe van de Hermannsweg een lekkere inkomer is. Dwars door het Emsland. Zo vlak als een strijkijzer. En dat klopt. Tot Bevergern was het daarom ook niet heel erg spannend. 

Lees meer »

Rheine

Reizen is met de coronas toch wel vreemd. Ten eerste is het niet druk en de mensen die wel onderweg zijn, blijven ver bij elkaar uit de buurt.

Lees meer »

De dag ervoor

Gisteren besloot ik om morgen te beginnen. Het mooie daarvan is dat ik me nog een dag kan verheugen op  deze tocht. En intussen kan ik nog even wat nieuw merino ondergoed scoren, de accu's opladen en de rugzak schoonmaken en inpakken. 

Lees meer »

Nog acht weken

De tijd gaat snel. Nog twee maanden en dan is het zover. Dan worden avonturen beleefd en de naasten gemist. Daarom nog maar een keer uit eten met mijn vrouw terwijl onze dochter haar verjaardagsfeest viert met 32 van haar vrienden bij ons thuis.

Lees meer »

Nog negen weken

Zwarte Haan. Aan de Waddenzee. Ruimte en klei. En een mooie dijk om mijn wandelstokken te testen. Het is wel een drempel die je over moet gaan, vind ik. Maar het loopt wel lekker.  Het is echter wennen.

Lees meer »

Alweer een week dichterbij

Af en toe wordt lichte paniek afgewisseld met zware paniek. Maar de lol van het vooruitzicht van het avontuur voert wel de boventoon. Afgelopen weken heerlijk gelopen. Alleen maar ook met een veteraan (Henk Spijkerman) uit Akkrum.

Lees meer »

Tamam tamam (nog elf weken)

Voorpret is leuke pret. Las ik voorheen boekjes en blogs over routes en verhalen. Nu ben ik een groot fan van Youtube. Je ziet ineens hoe een route er echt uit ziet. Daarnaast neem je een kijkje in de belevingswereld van totale vreemden. Hoe dan ook leerzaam. En de voorpret neemt alleen maar toe. Maar misschien had deze vogel ook wel plannen. Maar nu lag ie dood naast de weg. 

Lees meer »

What's going on (nog twaalf weken)

Het nieuwe jaar is begonnen. De reis krijgt steeds meer vorm en ik ben nu echt begonnen met het gericht lopen van afstanden met bepakking. Muziek aan het uitzoeken voor de avond en de wat saaiere stukken. Wat ga ik thuis missen ... 

Lees meer »

Geluk

Het is een dag als alle andere. En dat is mooi. En opeens wordt je overvallen door een geluksgevoel. Zomaar. Plotseling. Zonder reden. Je hart stroomt over van alle goede dingen in het leven. Je krijgt een duwtje in je rug van dit gevoel.

Lees meer »

Beton (gehard en gevlochten)

Dit jaar waren er in november twee bijeenkomsten van grote verenigingen op wandelgebied. In Leeuwarden (NGSJ) en in Oudenbosch (Pelgrimswegen). Beide top georganiseerd met hele goede workshops. Zo weet ik nu veel over GPS, Shikoku 88, wandelwegen naar Rome en het ministerie van geluk, welbevinden en plezier. Maar meer weet ik nu over een kleine groep mensen die pelgrimeren naar bijvoorbeeld Santiago en Rome. En dat valt niet in alle gevallen mee. 

Lees meer »

Waterdicht

Het heeft dit jaar niet veel geregend maar net die ene keer liep ik buiten. Met mijn waterdichte rugzak. Nou is waterdicht niet echt waterdicht. Mijn rugzak was bijna waterdicht. En dat bleek uit het water wat op een gegeven ogenblik toch in mijn rugzak kwam. Een raadsel. Maar dat raadsel werd drie weken geleden opgelost.

Lees meer »

Londen

Another week. Een ander loopje. Dit keer een samenraapsel van allerlei wandelpaden in Londen. Langs de Theems. Door de stad. Zowel zaterdag als zondag een rondje van 17 kilometer. Het weer zat mee. En ook nog eens een American Football wedstrijd in Wembley. Top weekeinde. 

Lees meer »

De Zwette

Op deze zonnige zondag in oktober een klein rondje. Van Goutum via Wirdum langs de Zwette weer naar huis. Heerlijk rustig. Vogels, paarden, ezels, koeien en een handjevol fietsers. Vooral duo's van een zekere leeftijd. Omdat zij weten wat mooi is. Een zonnige zondagmorgen in oktober.

Lees meer »

De afgelopen week in beeld

Nu de kogel door de kerk is, loop ik weer met een doel. Dat loopt toch anders dan anders. Ik ben shirts aan het testen maar vooral mijn schoenen. Dat zal wel een aandachtspunt blijven, denk ik.

Lees meer »

Erlebnishungrige und Wissendürstige Wanderbürsche

Voorpret is heerlijke pret. Zeker voor 'Jobgestresste und Auszeitzehnzüchtige'. Want de Rheinsteig 'bietet einen bunten Mix aus Abenteuer und Besinnung'. De Rheinsteig is een Premium Wanderweg die 'vielseitig ist und sich atemberaubend dürch lauschigen Seitentäler des Rheines schlängelt'.

Lees meer »