Düsseldorf (dag 11)

Gepubliceerd op 16 april 2019 om 22:17

Ging ik gisteren via het noorden Krefeld binnen. Vanmorgen liep ik door de zuidelijke stadsdelen. Het contrast in deze stad best groot. In de noordelijke stadshelft een golfterrein (waar ik mijn flessen mocht vullen), een zeer goed onderhouden volkstuincomplex, Jugendstil huizen en andere villa's.

De zuidelijke kant is armoedig. Afval, grofvuil en dronken locals om een uur of acht 's morgens aan de banjer. Hier stond ook mijn hotel. Goed maar heel goedkoop. Maar een halfuurtje later stond ik vanmorgen al weer in het buitengebied.

Beschermd. Naturschütsgebiete te over met de motor van Europa op de achtergrond. Heel veel bedrijvigheid en uitstoot van grote gele en witte pluimen. Dat heeft ook wel wat.

Tot nu toe nog geen enkele dag mijn route gelopen. En dat bevalt prima. Met een gps app op de telefoon en de zon in je gezicht loop je altijd goed. 

En in no time stond ik bij het Hauptbahnhof van Düsseldorf. Kaartje gekocht naar Leeuwarden om de laatste dagen te werken. In Düsseldorf liggen wel een beetje onze roots. Onze grootouders woonden daar. En we zijn jarenlang vanuit Winschoten naar Düsseldorf gereden. 

Mijn broer en ik achter in de gezinsauto. Een tas tussen ons in. Maar dat is niet meer. Jullie weten hoe het gaat met alle grootouders. Dat wat gebeurt met alle pakes en beppes. Ze belanden in de criminaliteit. Zo is mijn oma al een tiental jaren op de vlucht voor Interpol. 

Krefeld - Düsseldorf

Spreuk van de dag (wie het weet mag het zeggen)

Reactie plaatsen

Reacties

G Wijbenga
5 jaar geleden

Abracadabra