Uitersten (dag 10)

Gepubliceerd op 15 april 2019 om 22:41

Vandaag was een dag van uitersten. Van heel mooi naar extreem lelijk. Van een gemiddelde afstand naar behoorlijk wat meer. Van vriendelijke Duitsers en super aardige. Van Frischluft Kurort Xanten naar een niet zo Frischluft Krefeld. En wat opvalt is dat veel gewone dingen niet mogen bij onze oosterburen (zie foto's).

Terwijl de stad Kamp Lintfort wel is toegestaan. Wat een spuuglelijke plaats is dat. Het lijkt op de liefdesbaby van Den Helder en Veendam. Maar dan op anabolen.

Aan de buitenring ellende. Met in het midden een megalomaan stadhuis.  Met daarom heen belwinkels en daar zijn ze weer, Thaise massagesalons en winkelbunkers. Snel er door heen en niemand aanraden. 

Na dit voorbeeld van ellende ging de weg naar Moers. Langs de snelweg. Maar met Donnie, Snoop Dogg en I Muvrini op de oortjes geen straf. In Moers op jacht naar een stempel. Kerk dicht. Andere kerk ook dicht. Kasteel dicht.

Maar de VVV niet. 'Ik bel er wel even achteraan', hoorde ik niet alleen maar ook de groeiende rij klanten waarvan sommigen me vuil begonnen aan te kijken. Een genietmomentje. Uiteindelijk werd ik doorverwezen naar het Rathaus.

Daar kon ik me melden en werd direct naar een kamer gestuurd waar een hele vrolijke ambtenaar een stempel van de Stadt Moers in het paspoort drukte. En natuurlijk mocht ik gebruik maken van het toilet. 

Ik was nooit van de stempels. Maar ik moet zeggen het levert wel weer wat moois op. In Zwolle, Devente, Xanten en nu weer in Moers. Daar gaan we gewoon mee door al voel ik me een kleuter die om stickers vraagt aan de juf. Na deze overpeinzing was het tijd voor een Italiaans ijsje van La Riva. Topijs.

Verder lopend, bleek dat ik de beoogde camping nooit meer kon halen voor het donker. Het wildkamperen heb ik ook snel verworpen omdat ik dan midden in de stad/ in de bewoonde wereld mijn tent moest opzetten. Daar heb ik nog geen zin in.

Dus een hotel in de buurt gevonden (Krefeld). Onderweg nog vrienden gemaakt met meerdere honden en de baasjes. Maar mijn voeten voelen nu aan als filet americaine gecombineerd met een frikandel speciaal. Nog wel een tip gekregen over de Nederlandse kunstenaar Bart Koning die al aardig wat jaartjes in Krefeld woont.

Maar morgen is het weer een dag. Zonder veel uitersten. Maar het schiet dus wel aardig op.

De afstand van vandaag: 51 km. Xanten - Krefeld.

Spreuk van de dag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.