Happy ending (dag 9)

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 21:34

Vandaag stond in het teken van wandelen door de weilanden en schrijden over zwaar gesubsidieerde wandelpaden richting Xanten. En langs de Rijn. Die de komende 400 kilometer mijn begeleidster zal zijn.

De ene keer zal dat teleurstellend zijn. De andere keer zal ik blij zijn. Net zoals de naam van de Thaise massagesalon doet vermoeden. Somsuk. Hoe moet ik dat duiden? Some suck? Of juist some suck? Verraderlijk. Zoals de Rijn.

Deze machtige rivier die ons veel rijkdom heeft gebracht zag ik vandaag voor het eerst in Rees. Een oude vestingsstad met veel historie. Veel moord en doodslag. En met een pont die me naar de andere kant bracht. 

Vervolgens kilometerslang over de dijk en door een Naturschützgebiet. Net zoals in Nederland wordt veel gedaan om de weinige natuur te redden. Niet alleen de fauna maar ook de flora (vooral bij Xanten).

In Xanten werd ik geraakt door de crypte onder de Dom. Niet een alledaagse crypte met stenen en lijken uit lang vervlogen tijden maar een kennismaking met een aantal Duitse helden. Mannen die zich in hebben verzet tegen de Nazi's. Indrukwekkend. Zeker ook het monument dat daar is gemaakt.

Hoe banaal het/ mijn leven is, blijkt uit het feit dat ik vervolgens een ijsje bij de Italiaan heb gekocht. Vier bolletjes. Citroen, walnoot, vanille en banaan. Ook een hoogtepunt. Net zoals de crypte. Maar dan wel iets anders.

Isselburg - Xanten

Spreuk van de dag

In de rij van belangrijke Duitsers waar een straat naar is vernoemd.

Reactie plaatsen

Reacties

Martie de Vreugt
5 jaar geleden

En vandaag is weer een prachtige dag om de ene voet voor de ander te zetten. Geniet ervan Rinse!