Pietralunga (dag 75)

Gepubliceerd op 19 juni 2019 om 15:35

Een kort dagje vandaag. Heel vroeg begonnen omdat het tropo calda is. En dus stapte ik om twaalf uur Pietralunga binnen. Yogurt à bere, koffie en cola. Na 27 kilometer vond ik het welletjes en ga ik me eens begeven in het wilde toeristenleven.

De eerste bezienswaardigheid van dit stadje al gezien. Een toren uit de zevende eeuw. Gebouwd door de Longobarden. Zometeen maar eens op zoek naar een slaapplek. Eerst maar eens proberen heel zielig te kijken maar ik vermoed dat ik in hotel Tinca ga verblijven. Tijd dus om lezersvragen te beantwoorden. 

Loopinator hoe ziet je dag eruit. Loop je niet teveel (en geniet je niet te weinig)?

Ik sta op. De dag is dus in feite begonnen met een rustpauze. Eigenlijk is de hele dag een rustpauze met tussendoor wat wandelen. Een dag heeft vierentwintig uur. Daarvan slaap ik er zeven. Ik loop negen tot elf uur. En de rest is pauze waarin ik eet en wat extra slaap op mijn grondzeiltje in het bos. 

Mooi dat je erover begint. Het bos. Poep je wel eens in het bos?

Nee dat is niet nodig. Er zijn genoeg restaurants of bars. Maar er zijn er die er anders over denken. Midden op het pad is blijkbaar de voorkeur. Kakken op de openbare weg is zeket weer helemaal in. Ik heb een tip: iets minder hooi eten. Dan wordt het voor iedereen weer leuker.

In het dagelijks leven loop je elk museum binnen. Maar op deze reis heb je het hier helemaal niet over. Hoe zit dat?

Na vierendertig Heimatmusea heb je wel even genoeg van musea. In Stupach en Sansspolcro heb ik topstukken gemist. In Gubbio, Assissi en Rome snuif ik wel wat extra cultuur. Ik geniet des te meer van de natuur. Je zou kunnen zeggen dat ik het origineel beleef in plaats van dat ik geniet van de kopie. 

Je bent veranderd. Je lijkt een stuk milder. Word je een blije eikel?

Ik word inderdaad milder. Was ik voor mijn vertrek groot voorstander van lijfstraffen nu zie ik ook in dat chemische castratie ook een optie is voor pedofielen, verkrachters en aanranders. Daarnaast ben ik een stuk minder passief agressief.

Loopinator. Vind je dit echt?

Ja. Jij niet? Heb je daar een probleem mee? Of heb je iets te verbergen? 

Wat mis je het meest? 

Rust. Dus minder onzinnige vragen beantwoorden van mensen die nog steeds niets hebben gedoneerd. Wat trouwens opvalt bij de donaties is dat de minder draagkrachtigen hogere bedragen doneren dan diegenen die in het geld zwemmen (lees bij die laatste groep; Goutummers en Zuiderbureners).

Ik vermoed dat ik de komende jaren toch maar tikkies ga sturen voor de koffie, bier, wijn, whiskey en cognac die per strekkende meter bij ons thuis wordt gedronken. Want ik heb nu wat plaatsvervangend schaamtegevoel voor mijn vrienden. lk durf het gedoneerde bedrag niet eens te noemen.

Maar donaties zijn toch vrijwillig?

Hahahahahhahaha. Absoluut niet knieperts. Typische vraag. Nog even en je zegt dat je niet doneert omdat je geeft aan de voedselbank. Sure. Hahahahahhaha. 

Wat mis je absoluut niet?

Stoke City live. Daar kan ik heel kort over zijn.

En morgen? 

Ja. Dat is net zo'n dag als gisteren en overmorgen. Wat bedoel je hiermee?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Carine
5 jaar geleden

Haha, net geld gedoneerd, lees ik dit :-). Nou ja, alle beetjes helpen, denk ik zelf altijd!

Tea Westra
5 jaar geleden

Ik lees je blog elke dag en denk steeds "oh ja, ik zou nog geld overmaken". Goed dat je me vandaag op deze manier er aan herinnert en ook je verwachting aan geeft.
Zojuist royaal gedoneerd voor een armlastige student!