Rustdag. Een echte. (dag 65)

Gepubliceerd op 9 juni 2019 om 18:13

Lekker wakker worden is dat zeg. Je nog een keer omdraaien in plaats van op pad te gaan. Natuurlijk gaat het slapen dan niet meer. Opstaan dus. De bar op de camping is al open en de brioches warm. Dus heerlijk ontbeten op het terras met uitzicht op de bergen. Het lijkt wel vakantie. 

Omdat ik niet een hele dag niks wil doen en er een begraafplaats in de buurt is daar maar heen gegaan. Dit is een groot kerkhof. Met Duitse soldaten die hier zijn gestorven tijdens de laatste maanden van de oorlog. Er liggen hier dertigduizend. Dertigduizend voornamelijk zeer jonge mannen. 

Zeer indrukwekkend. En ook mooi op een bepaalde manier. Ik zelf wordt hier somber van. Daarom ook niet al te lang gebleven. Nu echt afscheid genomen van Marco die ik vanmorgen weer tegen kwam toen hij uit het bos kwam gelopen. 

De tas uitgemest en schoongemaakt. Alle kleren gewassen en gekookt. Het lijkt wel een normale dag. Nu met de voetjes in het zwembadwater.  anavond met de nieuwe wandelvrienden van gisteren uit eten. En dan is weer een dag voorbij. Een heerlijke rustdag dus. Tot morgen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap
5 jaar geleden

Die door jouw gemaakte foto van de afbeelding bij de 26e pantserdivisie, dat is een weergave van de ‘grenadierkopf’, de bijnaam van die divisie die in België, Frankrijk en Italië vocht. Het stelt een klassieke (18e eeuwse) grenadier voor met een ‘sjako’ op het hoofd en de vlechten van de gedragen pruik. Het maakte me nieuwsgierig dus zocht ik het even op. JvG