Senka Semak (dag 54)

Gepubliceerd op 29 mei 2019 om 21:41

In sommige steden is geen graffiti te vinden en in andere steden struikel je over de meesterwerken. In Bologna, Krefeld en nu in Trento zijn ware kunststukjes te vinden. En dat is voor een vermoeide loper wel zo prettig.

Want Trento klinkt leuk maar om daadwerkelijk in het centrum te komen, is iets anders. Invalswegen galore. Maar er was een Maserati garage (mijn volgende midlife crisis doel) en een Burgerking (ik heb nooit ontkend dat ik een barbaar ben). Dat dan weer wel. 

De wegen hier lijken al wat op de oude Römerwege die ik in Duitsland en Oostenrijk heb bewandeld. Zeer authentieke paden (hum) waar je heel goed moet oppassen waar je je voeten zet. En ik kon in Duitsland en Oostenrijk bijna de krachttermen horen weerkaatsen in het dal van die gesandaalde Romeinen. 

Krachttermen die ik inmiddels ook al aardig beheers door te lopen op de troitoirs en wegen in Italïe. Van potjandosie tot drommels. En nog erger. Toen ik in Trento aankwam direct aangestoken bij een restaurant voor een glas wijn, een ijssalon met glutenvrij ijs en de kapper. Topkapper. 

Bij de kapper werd me een boek in de handen gedrukt met kapselkeuze, sideburns keuze, keuze voor achter op het hoofd. Mijn keuze was natuurlijk verkeerd.

Dus het advies van de kapster opgevolgd. Haar wassen, knippen, weer haar wassen, nog wat bijwerken en klaar is Rinse voor de komende zes weken. Nu nog wel wat gel/ wax kopen voor onderweg.

Aan dit soort nutteloze informatie merken jullie wel dat ik vandaag niet zoveel vreugdvolle momenten naar de gebruiker toe heb beleefd. Er was ook niet echt sprake van verdieping in de breedte of verbreding in de diepte.

Gewoon 30 kilometer wandelen en vanaf nu de route Beekes naar Bologna. Of langs het Garda meer. Maar dat zie ik morgen in Rovereto wel.

Kunst

Zomaar een muur in Trento. Vlakbij het station en vlakbij het centrum. Een artiest die zijn strepen al heeft verdiend, krijgt een opdracht van de gemeente. 'Wat willen jullie erop hebben?' vraagt hij gebogen over een schetsboek.

De ambtenaar kijkt naar de rug van het gepolitoerde kale hoofd, haalt zijn schouders op en zegt: 'Iets met diepgang? Pro-milieu?'. 'Komt goed. Morgen krijg je de rekening van de spuitbussen'. De volgende dag is de muur al gekleurd omdat de inspiratie er was. De rekening is nooit verstuurd.

Ik daag jullie uit om een beter graffiti werk in Nederland te vinden. Kijk eens naar die diepte en het kleurgebruik (het lijkt zelfs op werk van Daim; zoek maar eens op).

Dus vanmiddag op zoek naar meer van Senka Semak en nog één gevonden. Zie andere foto's. 

Mijn bezoek aan Trento is geslaagd. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.