Bologna 2 (dag 52)

Gepubliceerd op 27 mei 2019 om 22:00

Heerlijk zo'n dag. Rustig aan ontbijten bij Naama Café (aanrader) en daarna de spullen even onderbrengen bij het appartement waar ik de komende nacht verblijf. Ik wil bij deze even terugkomen op de eerdere opmerkingen over Italianen. Ik zat heel erg fout. Hele stijlvolle kleren en gelukkig geen legging of rode broek meer te zien. 

Ik loop zelf altijd als een zwerver rond. Ik koop twee paar broeken per jaar. Dezelfde. Ik vervang af en toe een overhemd en als er iets te vieren is een jasje en een paar nieuwe schoenen. Dat is het. Maar als ik hier in de etalages kijk, ziet het Italiaanse pak er toch heel mooi uit. Maar die löfhändels bij mij hè.

Die zitten dan behoorlijk in de weg. Ik denk dat die alleen met een stofzuiger nog zijn te verwijderen. Want met wandelen alleen gaat dat niet lukken. Daarmee is ook een verschil tussen de gemiddelde Nederlander en Italiaan besproken; 15 centimeter. In lengte en in buikomvang. 

Een ander verschil zijn de uitingen van 'links' en van vrouwengroepen. Waar de communisten her en der een graffiti spuiten of sticker plakken, doen de vrouwengroepen dat wel wat doortastender. Een wand van 100 meter volgeplakt met posters om geweld tegen vrouwen te veroordelen. In Nederland heb ik dat nog nooit gezien. 

Daarnaast is eten ongeveer of zelfs belangrijker dan religie. Er wordt veel aandacht aan besteed en dat is te merken. Alles is lekker en de service uistekend. Niks botte boeren maar vriendelijke mensen van de wereld. Tenminste hier in Bologna. 

Mijn twee sprookjesfiguren zijn inmiddels met de bezem huiswaarts gekeerd en morgen ga ik weer lopen. Vanuit Bolzano naar het zuiden. Toch hier maar voor gekozen. Puur mentaal dingetje. Tot morgen. 

Als je een keer in Bologna bent, ga eten bij Pizza Berberè (via Petroni 9c) of luister eens naar www.pizzaorvinyl.it (webradio).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.