Bologna (dag 51)

Gepubliceerd op 26 mei 2019 om 17:55

Heerlijk zo'n Ruhetag. In Bologna. Met de prinsessen. Geweldig eten en mooie musea. We zijn naar het geologisch museum geweest en de Pinoteca Bologna. Vooral die laatste is een aanrader. En we hebben nog twintig meter Botanische tuinen gedaan.

Nu siësta en dan begeven we ons weer in het gevecht voor eten. Gaan we ook in de rij staan bij een restaurant of gaan we net als gisteren op zoek naar een wat rustiger restaurant. Eten is hier belangrijk. Het leven op straat is belangrijk. En opstand is hier belangrijk. Nu vooral van studenten.

Maar Bologna heeft ook wel een duistere kant. Misschien ga ik daar morgen wat dieper op in. Maar eerst nog een rustdag en dan ga ik dinsdag weer aan de wandel.

Nu eens naar het noorden. Van Bologna naar Bolzano. Waarom? Omdat het kan en ik nu in Bologna ben. Ik wil ook wel eens voelen hoe het is om richting huis te lopen in plaats van naar Rome.

Wanneer ik dan weer in Bolzano ben, ga ik met de trein naar Bologna om dan het laatste stuk naar Rome te lopen. Is weer eens wat anders dan anders. Of toch de oorspronkelijke route. Keuzes, keuzes. We zullen zien. Tot morgen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.