Bolzano (dag 49)

Gepubliceerd op 24 mei 2019 om 20:30

Italianen zijn gepassioneerd (lees druk). Zelfs de vrouwen zijn alfa mannetjes als ze in de auto zitten. Italianen flaneren 's avonds door de straten. En italianen hebben stijl.  Zomaar een paar vooroordelen. Maar ik vraag me af of dat laatste wel waar is.

Ik zag namelijk een man met een rode broek en de legging is blijkbaar ook nog steeds mode. Ook voor de Italiaanse man. Dus rode broeken, ballenvangers en cameltoes bepalen in Bolzano het straatbeeld. Some things cannot be unseen. 

Wat bezielt mannen in een rode broek. Is dat een teken dat ze in zijn voor de tweede leg? Dat ze golfstokken achter in de auto hebben liggen? Verhullen ze aambeibloedingen? Is het een combinatie van deze zaken? Zo maar een paar vragen die je je kunt afvragen bij de man met een rode broek. 

Daar zit ik nu over te denken op een terras in Bolzano. Op verschillende pleinen is er live muziek. Van pop tot brassband. Wie had dat vanmorgen kunnen denken? Het plan was om langs fietspaden kilometers te maken. Maar opeens bedacht ik me dat we in Nederland ook veel fietspaden hebben maar geen bergen. Dus wilekeurig een pad omhoog gekozen. 

Mooie natuur en spierpijn in mijn poriën. Toen het dal over en via de berg (route 11) naar Bolzano. Laten we het zo zeggen: ik had bovenop geen fut meer om de ruine te bezichtigen. Weer zo'n stomme stapel stenen. Ik wilde naar het Gasthof een kilometer verderop.

Daar de hele fles 'fanta' gekocht en op het terras opgedronken. (via de andere kant kun je er ook met de auto komen). Maar deze dag was onvergetelijk: honderden hagedissen, een adder, veel kikkers, vlinders (van die kolibri achtigen) en merels, koekoeken en na een week weer roofvogels. GE-WE-LD-IG!

Ik verheug me nu al de komende weken als de reptielen zich opwarmen in de zon die we ongetwijfeld vaker gaan zien. Morgen met de trein naar Bologna alwaar mijn prinsessen morgen zullen aankomen. Maar eerst nog een bier uit een Bayerische Krug. 

De afstand: precies 30/ 1518 kilometer. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.