Kinderlokker? (dag 44)

Gepubliceerd op 19 mei 2019 om 20:17

Mannen met hoeden die een kind aan de hand hebben. Bij ons een prototype van een kinderlokker. In Oostenrijk niet. Daar gaan ze wat hoedendracht nog niet helemaal mee. Of er is een heel erg breed gedoogbeleid.

Vandaag was er ook één van een doorbraak. Zo zijn er veel mensen die na een lange wandeltocht anders in het leven staan. Ik heb tot nu toe niet dat voorrecht gehad. Maar ik heb wel het inzicht gekregen dat ik wil blijven zoals ik ben. 

Naïef. Melancholisch. Een beetje cynisch en positief in mijn vrije tijd. Waar ik wat meer aan moet denken is aan mezelf. En dat ik het leven misschien wat serieuzer moet nemen. Ik heb echter ook een goed voornemen geformuleerd. Zo weinig mogelijk uitstellen. Want daar wordt ik een stuk rustiger van.  Dusssss .....

De sharia is zo gek nog niet bedacht ik me vandaag. Of is een soort statiegeldsysteem een betere oplossing? Wat namelijk opvalt is dat in de meest onbedorven plekken op mijn route er McDonalds verpakkingen liggen. Ook al ligt de meest in de buurt liggende McD. soms op meer dan twintig kilometer afstand.

Mijn idee is dat voornamelijk jongetjes vanaf een jaar of 14 en ouder hier verantwoordelijk voor zijn. De balonnen net ontgroeid maar wel met een petje en en rijbewijs in de nabije toekomst. 

Om nu te voorkomen dat ze deze vuilnis in wijken en bossen achterlaten zou een systeem van statiegeld kunnen werken.

Iedere jongere tot een leeftijd van 32 zou eenmalig  €1500 moeten inleggen bij McD. Daarvoor krijgen ze een streepjescode. Op een pasje. Met dat pasje kunnen ze dan voedsel kopen. Met een statiegeld van €20. De streepjescode wordt gebrand op de verpakkingen. 

Lever je alles weer in dan krijg je het statiegeld weer terug. Gooi je alsnog de verpakking weg kan iemand anders dit inleveren voor het statiegeld en een bonus te betalen uit de €1500.

Winwin. McD. heeft een leuk bedrag om te investeren. Jeugd wordt opgevoed, koken wordt weer een optie en er zijn mensen die geld kunnen verdienen. De inleg zorgt ervoor dat Mc D. een luxe product wordt. Dus hoger belastbaar.

Of we kappen preventief een duim af. Maar dat lijkt een wat meer rigoreuse oplossing. Maar iets weggooien uit een rijdende auto zonder duim is best wel moeilijk lijkt me

Nog niet echt een doorbraak dus op het persoonlijke vlak dus. Dat rechtse gedachtengoed komt steeds vaker naar boven. Ben ik dan toch een rechtse rakker aan het worden?

Vandaag heb ik in totaal 39 kilometer gelopen en ben ik drie fietsers naar Rome tegengekomen. Succes heren en jullie hebben een mooie stijl van fietsen! En wanneer een Burgermeester zegt dat iets is afgesloten, kun je dit geloven. Dit is niet alleen een verzekeringskwestie in Oostenrijk in tegenstelling tot in Duitsland.

Onwetenheid of ware aard? Ik hoop het eerste ....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.