Ontbijt (dag 30)

Gepubliceerd op 5 mei 2019 om 14:33

Toen ik gistermorgen in de ontbijtzaal kwam, zat een beglitterde afvaardiging van de Village People wat teneer geslagen aan de koffie te nippen. Even later wist ik waarom. Het vrouwelijk deel van het ouder duo van een paar tafels verder maakte nogal wat lawaai.

Luid smakkend (echt luid en hoorde ik daar ook nog de terugslag van een kunstgebit?) verhalend over haar darmproblemen. Die konden niet meer tegen kaas en nog wat andere producten. En ook dat was te horen.

Maar wat maakt het uit. De broer hield van zijn zus. En de zus van haar broer. En ik wandel naar Rome. 

En om daar te komen, moest ik wel verder en deze kumbaja gedachte loslaten. Vandaag de Romantische Straße ein bisschen abkürzen. En dat vergde wel wat navigatie inspanningen van mijn telefoon en van mezelf. Maar het was weer top. Lange broek wel aan (toch maar wel een riem kopen onderweg) maar met een paar t shirts goed te doen. 

Heuvels, bossen en zo ongelooflijk veel vogels. Zo mooi om te horen en zo mooi om te zien dat twee (sla?) vinken elkaar die ene meter akkerland niet gunden. Schoenen uit, sokken uit, tentzeiltje uitgespreid in de luwte en even de oogjes dicht. Heerlijk.

Vlak voor Rothenberg ob der Tauber een paar Groningers/ Friezen tegengekomen terwijl ik me zat op te laden voor de laatste meters heuvel op. Henk en Feikje waren met de camper op stap en doneerden zomaar €5,- voor het goede doel. Geweldig. Het ga jullie goed. 

Je hebt van die erge Oranje campings. Dit hotel is ook zoiets. Alleen heet het dan biker friendly. Maar voor €30 een bed en een douche. Wie doet je wat? Dat je tenen 's nachts verstrengeld raken in de gordijnen heeft ook wel iets. Ben benieuwd wat me te wachten staat bij het ontbijt morgenvroeg. 

De etappe van vandaag: Bad Mergentheim - Rothenburg ob der Tauber. De afstand was 44 kilometer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.