Maria. Maria. (dag 16)

Gepubliceerd op 21 april 2019 om 19:48

Maria. Wie kent haar niet. De hoofdrolspeelster uit de West Side Story die verliefd werd op Tony. En ik ben nu op de plek waar de eerste uitvoering van deze musical werd uitgevoerd. Remagen. Je weet wel die plaats van die brug. Maar dan zonder brug. Het is een ingewikkeld verhaal en toch weer niet. Ik leg het even uit.

Aan de noordkant van de brug had je de Klauzies. Die een ware terreur voerden. Aan de zuidkant had je de Johnnys. Ook wel de hipstergang van die tijd genoemd. En altijd voorzien van chocola, sigaretten en panties. Wel met baarden maar zonder latte van Starbucks. 

De Klauzies waren gehaat en de Johnnies geliefd. En er was een brug. Er waren jonge mannen. En er waren hormonen. En je had Maria. Het liefje van de roverhoofdman van de Klauzies. En je had Johnny de baas van ... . Precies.

Na de hele tijd wat te hebben gedanst in choreografie aan elke kant van de brug om elkaar te intimideren, ging het al snel helemaal verkeerd. Van gedans, kwam geschreeuw. Van geschreeuw kwam geweld. En van geweld komt nooit iets goeds. 

Want wat bleek? De Klauzies hadden de brug volgehangen met slotjes. En nu was die brug topzwaar. De Klauzies wisten dat. De vol zelfvertrouwen opererende Johnnies niet. En ook Maria niet. Die na een nacht vol uitwisseling van lichaamseigen sappen een slotje wilde ophangen om de eeuwigdurende liefde tussen Johnnie en haar te bekrachtigen. 

Dus in een vlaag van verstandsverbijstering ging ze het slotje ophangen. Nauwlettend in de gaten gehouden door beide kanten. De ene kant hoopte op de instorting van de brug. De andere kant wachtte tot Maria werd neergeschoten. Maar niets gebeurde. 

Dit was het teken waarop de Johnnies hadden gewacht. En ze stormden hevig gooiend met chocola en panties naar de overkant. Maria werd overlopen en stierf ter plekke na eerst een potje musicaldansen ten beste te hebben gegeven op het midden van de brug. De Klauzies hebben de ineenstorting van de brug drie dagen later niet meer mee gemaakt. Een foutje in de berekening van Dr. Braun. 

De moraal van dit verhaal. Een musical is niet de realiteit. En er vallen altijd onschuldige slachtoffers. Zoals de naieve Maria in dit verhaal. En er zullen altijd hipsters zijn. Wen er maar aan.

Maar ... topetappe vandaag. Eerste beklimmingen achter de rug. 

Bonn - Remagen

 

Veel Remagen weinig brug

Reactie plaatsen

Reacties

Karin Zondervan
5 jaar geleden

Hoi Rinse, nou ik heb ook niet meer aan jou gedacht ;). Toch wel. Wat schrijf je leuk. Ik ga je volgen. Veel succes, wandelplezier en nog meer zen! 🙋🏼‍♀️

Greet
5 jaar geleden

Hoi Rinse, ik geniet van je malle blogs. Kijk er 's ochtend meteen naar, nog voor de krant.
Ik lees dat je de eerste kuitenbijters binnen hebt. Gek idee, dat ik daar ook was (andere richting en -14). Gebruik je stokken bij het afdalen. Je vernielt anders je knieën.
Zet hem op, yt G

Carine
5 jaar geleden

Benieuwd in welke caravan je hebt geslapen! Of in de trein?