Aangekomen (dag 1)

Gepubliceerd op 28 februari 2022 om 00:12

We zijn aangekomen in Estelí (Nicaragua). Een wereldreis. Letterlijk en figuurlijk.  Met de trein, het vliegtuig en de bus. 12000km en een paar goede films onderweg. 

Wat extra rondjes gevlogen boven Mexico Stad en Managua. Dus met mijn carbon footprint gaat het goed. Daarna met de bus van Managua naar Estelí. Na 200 meter viel de eerste koffer al van het dak. Gewoon in de achteruit met de bus over de snelweg. No problemo. 

En je bent ook direct in een andere wereld. Zie je bij ons een Toekan langs de snelweg op grote hotels. Hier verkopen ze ze per twee in een kooi langs de pan american highway. Ook een man in een hangmat gespot achter in een rijdende truck. 

Kom daar maar eens mee in Regelland Nederland. Wat een ander leven. Alhoewel: bij de douane werden de spullen die we voor 300 kinderen voor 'onze' school in beslag genomen. Dat deel wordt nog vervolgd.

Bij het hotel Los Arcos binnen tien minuten even opfrissen en daarna weer aan de sigaar onder het genot van een mooie rum. Wat een studiereis tot nu toe. 


Reactie plaatsen

Reacties

Carla
2 jaar geleden

Wat leuk dat je weer een online reisdagboek bijhoudt. Dit wordt vast weer een geweldige reis met hele bijzondere ervaringen, enjoy! Zonnige groet van Carla

Jaap Van Gans
2 jaar geleden

Wat jammer van die inbeslagname 🙁. Zou het kunnen zijn dat deze Sandinisten liever niet zien dat schoolkinderen hulp krijgen van decadente Europeanen?