La Corona (dag 4)

Gepubliceerd op 10 februari 2023 om 12:33

Hoeveel geweldige dingen kun je in een dag stoppen? In dit geval vijf. Een bezoek aan La Corona en het fort van Havana, een rondwandeling door de oude stad gevolg door een lunch bij .. .en een rondrit met een Amerikaanse slee door Havana. 

Man, man, man wat is het vervelend om ons te zijn. 

Als eerste bezochten we La Corona. Een fabriek in Havana waar voor diverse merken sigaren werden gerold waaronder Cuaba. Dit merk is een zogenaamde double figurado (loopt aan beide kanten van de sigaar uit in een punt) en is zeer moeilijk te maken. Een merk wat ik vroeger vaak rookte en daarom geweldig om te zien hoe ze werden gerold. 

In deze fabriek hebben we natuurlijk niet alleen het rollen van de sigaar gezien maar ook hoe bladeren werden geclassificeerd, hoe het recept door de meestermelangeur werd samengesteld, de fermentatie, de bevochtiging van de bladeren. Eigenlijk alles wat in de fabriek wordt gedaan voor het daadwerkelijk rollen van de sigaar. 

Ook kregen we een klein inkijkje van het inpakken, stempelen en plakken van de zegels op de sigarenkisten. En lagen daar ook wat sigaren voor het Habanos Festival?

Daarna in de bus voor een bezoek aan het fort en een rondleiding door de oude stad. Prachtig. En ook het restaurant La Bodeguita y Media is een aanrader. Wat een geweldige sfeer (en goed eten). Maar het mooiste moest nog komen.

Een rondrit in Amerikaanse oldtimers door Havana. Nu heb ik helemaal niets met auto's (ik zie wel wanneer een auto mooi is maar ik krijg er niet direct erectiele gevoelens bij) maar hier werd ik echt helemaal stil van. Wat een prachtige belevenis. In een stoet van 9 auto's door de stad, langs het plein van de revolutie. Waanzinnig. Echt, echt heel leuk. Bij terugkomst in het Nacional natuurlijk weer een sigaar opgestoken. Wilt u een Mojito? Jazeker. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.