Wijn en bier (dag 46)

Gepubliceerd op 21 mei 2019 om 23:42

Wat een geweldige etappe vandaag. Eerst een stuk Vinschgauer Höhenweg en toen een panorameweg tot Schlanders. En terwijl ik dit typ heb ik twee biertjes en twee wijntjes op. Het lijkt wel vakantie. Wat een uitzichten. Wat een aardige mensen en geen regen. En dat laatste scheelt een slok op een borrel. 

Het uitzicht betrof met name de Ortlergruppe. Wat een massief stel bergen. Uitkijkend over het dal en alomtegenwoordig. En ook aan 'mijn' kant reuzen met de eeuwige sneeuw. Opdringerige alpenkoeien en weer heel veel steile paadjes. Maar als je de Almweg van Nasereith hebt overleefd, overleef je alles volgens de pensionhouders aldaar. Dus dat scheelt.

In ieder geval was dit de mooiste etappe tot nu toe. Misschien komt dit ook in de wetenschap dat ik komend weekeinde mijn vrouw (Siska) en mijn dochter (Chris) weer ga zien. In Bologna. Dus dat wordt treinen (ook een liefhebberij). 

Morgen ga ik verder met de Vinschgauer Höhenweg. En daar zit een stukje klimmen in van 53%. Ik kan me daar geen voorstelling van maken en het zal wel een typfout zijn  Maar ik verheug me er in ieder geval nu al op. Vandaag had ik wat last van een koe die in haar enthousiasme me aanduwde.

Dan heb je opeens het besef dat je niet het enige dikkertje op de alm bent. Daarna achtervolgd door de hele kudde. Leuk maar ik was blij dat ik door het draaihekje kon. En de koeien niet.

Onderweg een bord pasta weggewerkt (later, dus niet tijdens de achtervolging) waar een doorsnee familie een hele week van kan eten. Aangevuld met een wit wijntje uit de streek. Ik zou daar aan kunnen wennen. 

Vandaag 37 kilometer gelopen. Op en af. Dit is voor mij de max op een dag in de Alpen volgens mij. Voor vandaag welterusten en gezond weer op.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.