De grens (dag 41)

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 20:56

De dag dat ik Duitsland verlaat is het mistig. Erg mistig. De bergen die ik gister zag waren volkomen verdwenen. Of zat ik een parallelle dimensie? Was ik gaan slapen en weer wakker geworden in een Beieren zonder bergen? Pas om twee uur zag ik de Alpen pas weer. In Oostenrijk. Het land dat Olga Lowina graag bejodelde. 

Deze laatste dag in Duutsland heb ik grotendeels in Füssen doorgebracht. Mooi stadje met een groot Fransiskaner klooster. Maar ook met een aantal Duitse nannies uit het einde van de jaren dertig. Jammer dat ze allemaal werken bij de plaatselijke VVV waar ze bejaarde mensen afbekken. Het lijkt wel een gemiddeld restaurant in Nederland. Ik voelde me bijna thuis. 

Zodra je Füssen uit bent, loop je langs de Lech (later de Tiroler Lech) Oostenrijk binnen. Via een Forstweg de berg over naar Reutte waar ik, hoop ik, voorlopig voor het laatst in een pension slaap. Vanaf morgen weer in de tent. Het wordt wat droger en wat warmer. En ik heb het gevoel dat de reis nu echt begint. Bergen (en minder wifi).

Vandaag heb ik 31 kilometer gelopen (Roßhaupten - Reutte).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.