Goutum - Heerenveen (32 km)

Gepubliceerd op 6 april 2019 om 20:32

Hoewel ik geen echte pelgrim ben, wilde ik mijn reis wel starten met een echt pelgrimspad. Door het dorp waar ik woon, loopt er eentje: het Jabikspaad. Dit pad start bij de kerk in Sint Jacobiparochie en eindigt in Hasselt (Overijssel).

Hoewel ik dit pad, of delen ervan, meerdere keren heb gelopen, leek me dit een mooi begin. Op vertrouwd terrein even wennen aan de reis, de bepakking en de spanning. Dat ik op deze eerste dag last zou hebben van een kater en al na 500 meter aan een bak koffie bij de Mc zou zitten, had ik niet gedacht. 

Maar goed. De route loopt dus via het Jabikspaad. Van dit pad is een goed routeboek te verkrijgen. Op dit deel zijn meerdere campings (Irnsum, Akkrum en Heerenveen) te vinden. Maar ook hotels (Wirdum, Akkrum en Heerenveen). 

Het deel tussen Akkrum en Heerenveen is wat saai maar de eest van de etappe is leuk lopen. Weliswaar grotendeels verhard maar fijn om te lopen. Er zijn bankjes en supermarkten en dergelijke (Akkrum, Oldeboorn en Heerenveen). Er is water te vinden bij het kerkje van Dodo (zo'n 7 kilometer voorbij Akkrum).

Zowel in Leeuwarden, Grou, Akkrum en Heerenveen is een station. En ook rijden er regelmatig bussen langs de route of dichtbij de route.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.